Wednesday, August 15, 2012

Al fatihah to Piqa's Mother.

Bila dah tido bukan sejam, bukan dua jam, bukan tiga jam tapi tujuh jam di siang hari, malam malam camni memang payah la nak tido kan. Pelik pelik mata ni tetiba nak jadi burung hantu pulak last last ramadhan ni. Nak kata iolls qiamulai. Idok la jugak. Heh. Dasar pemalaih!

While downloading songs for balik raya nanti, I pun bukak facebook jap. Then suddenly nampak post kat blog piqa, shared kat Facebook. She wrote about her late mother. Monday, August 6 2012. Mak dia passed away.

So I went to visit kat Kampung Padang Balang, Gombak with Teqa and Enani. Thought of going alone but then takot lost with no direction pulak nanti kan. Immediately texted Teqa and she said she'll fetch me at my sister's house. Pastu pegi visit sampai ke kebur.

Sedih. Sangat sedih. Mula mula bagi nasihat kat Teqa, "we shouldn't cry. Kena strong at least in front of Piqa." Tup tup nangis kat situ baq hang! Looking at her dad, her lil brothers, she herself. Memang tak tahan. Dan Dan tu gak teriakk. Sedih sampai rasa nak tido situ and teman piqa. Apa kan daya. Piqa kena kuat. We all know piqa memang kuat but deep inside she doesn't really that strong.

Eventhough we're not that close. But apa aku boleh tolong as a friend, I'll help. InsyaAllah.

Alfatihah to her late mother. Anything, boleh baca her blog: http://aaronmania.wordpress.com/2012/08/13/58-hari-58-days/
Nak letak direct link tak pandai. Buta IT sikit la ni. Mohon copy paste je la kay.

Before this I don't even know yang her mother sakit. Tak tahu pun meninggal ni puncanya apa. Nasib baik tak tanya banyak because kena paham her condition kan. Bila baca her blog macam kalau tanya itu ini, kesian dia.
Be strong my dear friend! We love you!

1 Comments:

Anonymous aaron aqip said...

Ehem..i read ur blog okeh! Hehe thanks banyak kawan. I luv u :)

August 15, 2012 at 8:31 PM 

Post a Comment

<< Home